برگزاری بزرگداشت روبیک گریگوریان پدر موسیقی فولکلور در باشگاه آرارات

melodymag

مراسم بزرگداشت «روبیک گریگوریان» پدر موزیک فولکلور و رهبر ارکستر سمفونیک تهران روز چهارشنبه سی‌ام فروردین ۱۳۹۰ در باشگاه آرارات تهران برگزار می‌شود.

به گزارش مجله موسیقی ملودی این برنامه شامل سخنرانی پژوهشگران موسیقی «دکتر آریانپور» و دکتر «شاهین فرهت» و نمایش فیلم اجرای ارکستر ارامنه خواهد بود.

روبیک گریگوریان در سال ۱۲۹۴در یک خانواده ارمنی ایرانی در شهر تفلیس به دنیا آمد. پس از دو سال اقامت در تفلیس به همراه خانواده به ایران بازگشته و در تبریز سکنی گزید. در همان دوران کودکی نوازندگی ویولون را نزد پدرش لئون فرا گرفت و سپس کمی قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی به پاریس فرستاده شد تا هنرش را تکمیل کند. وی در پاریس پس از گذراندن دوره های مختلف توانست ذوق عالی هنری خود را اعتلا بخشیده و به مساله مهم «تعبیر و بیان» در موسیقی وقوف ویژه یابد. گریگوریان پس از ۱۰ سال اقامت در پاریس و با گرفتن دانشنامه تخصصی در رشته ویولون با کوله‌باری از نت و موسیقی به تهران آمده و به تدریس موسیقی و رهبری و اجرای کنسرت در اجتماعات ارامنه مشغول شد. تسلط گریگوریان به موسیقی اروپا و دانستن زبانهای خارجی، صادق هدایت سردبیر آن روزهای مجله موسیقی را بر آن داشت تا از گریگوریان دعوت نموده تا مقالات تخصصی خود را در زمینه موسیقی به‌ چاپ رساند. علاقه گریگوریان به ترانه های فولکلوریک ایران و تشویق‌های صادق هدایت در نهایت به تنظیم و چاپ دو جلد کتاب تحت عنوان «ترانه های روستایی ایران» در سال ۱۳۲۷ و جلد دوم در سال ۱۳۲۸ منتهی شد.
گریگوریان در سال ۱۳۲۹ به رهبری ارکستر سمفونیک تهران رسید و مسولیت اداره هنرستان موسیقی هم به او تفویض شد ولی پس از چندی و به دنبال ناملایمات آن زمان و حرفه ای نبودن تشکیلات موسیقی، گریگوریان از همه ایده ال های هنری خود دست کشید و به امریکا مهاجرت کرد ، موفقیت های وی در امریکا نیز ادامه یافت و بمدت ۳۰ سال رهبری ارکستر سمفونیک بوستون را در اختیار داشت. گریگوریان پس از سالها دوری از ایران دو بار و در سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ به ایران بازگشت که قصدش ماندن و کار کردن بود، ولی اوضاع و محیط را مناسب ندیده و اکتفا به چند اجرا در ارکستر سمفونیک تهران نمود که مهمترین آن را می توان «سوئیت ایرانی» نام برد.
روبیک گریگوریان در سال ۱۹۹۱ میلادی و در سن ۷۶ سالگی در بوستون امریکا در گذشت.

مشترک مطالب مجله ملودی شوید!

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*